Over vrouwenkoor Pica Bella

Pica Bella is een relatief nieuw koor, met ongeveer twintig vrouwen. We hopen te groeien naar ongeveer 25 leden met een evenwichtige verdeling tussen sopranen, mezzo’s en alten.

We zingen vooral klassiek repertoire met ook langere stukken, waar we projectmatig aan werken. Daarnaast is er ruimte voor een lichtere noot omdat we ook daaraan zangplezier ontlenen én luisterplezier voor velen kunnen bieden bij optredens. We werken momenteel aan wat langere stukken zoals het Gloria van Vivaldi, drie liederen van de Poolse componist Lutoslawski en een wiegelied van Elgar. Daarnaast zingen we kortere stukken en canons van onder meer Mozart, Schumann, Grieg en Górecki.

Onder leiding van onze dirigente Loes Egbers besteden we veel aandacht aan het realiseren van een mooie koorklank….. onze stemmen zijn zich aan het mengen.

We repeteren wekelijks, uitgezonderd de schoolvakanties, woensdagavond van 20 tot 22u, in het Stedelijk Gymnasium, Ina Boudier Bakkerlaan 7, Utrecht.

Ben je geïnteresseerd? Kom kennismaken! Noten lezen en zangervaring zijn een pre, maar geen vereiste. Belangrijker zijn zangplezier en inzet voor de muzikale ontwikkeling van ons koor. We verwachten van de leden aanwezigheid bij de repetities en de bereidheid thuis te oefenen. Voor het oefenen zijn ingezongen partijen beschikbaar. Wees welkom en zing met ons mee! We maken graag over en weer kennis. Wanneer je na één of twee repetities enthousiast bent en je zou willen blijven, neemt de  dirigente je een stemtest af.

Je kunt je interesse en vragen melden via onze contactpagina of bel 06-38 07 59 40. Een e-mail sturen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.